Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

racek612

21. 9. 2012 19:14
Pane autore,

jste dost naivní, chtít po levicových voličích aby začali přemýšlet...

2 0
možnosti
RK

romualda

21. 9. 2012 19:57
Re: Pane autore,

Ještě věříte, že Bohuslav Sobotka tu zavede blahobyt? ;-D přemýšlejte!

1 0
možnosti
JV

Žadatel

21. 9. 2012 19:12
Když "chlebodární podnikatelé"

mizerně platí, pak stát vyplácí sociální dávky z duté státní pokladny. Protože mzdy jsou mizerné, není ani z čeho vybírat daně. :-P

1 0
možnosti
JH

Pepe I

21. 9. 2012 18:46
Tak jste svým blogem, autore,

akorát tak rozvášnil pár nás diskutérů, ale jinak mám pocit, že tohle téma patří jinam. Tady si ti Vámi oslovení moc nečtou, tohle není jejich slabikář.

1 0
možnosti
PH

modrénebe

21. 9. 2012 18:02
asi takhle, humor je důležitý.

http://www.youtube.com/watch?v=nUsntAQnYys

1 0
možnosti

rezjir rezjir

21. 9. 2012 17:54
jasno máme

ekonomika tohoto státu rostla naposledy za Paroubka. Od té doby nic moc. A to nám Tlustý sliboval 10% růst, jinak by to jeho kolečko se netočilo.

2 0
možnosti
TZC

Thierry ze Chartres

21. 9. 2012 18:05
Re: jasno máme

Za Paroubka , Sobotky, Špidly a i Zemana rostla celá světová ekonomika. Takže nevím co tím chcete naznačit, .....že by Paroubek měl vliv na celý svět? Protože naše ekonomika je závislá na vývozu, a když se nevyváží, tak ekonomika klesá. A co pro Vás socialisty není moc populární, tak ekonomika těžila i z opatření přijatých za vlády Václava Klause, které Zeman po něm nejen nezrušil, ale v mnoha věcech ještě přitvrdil. A jak nám rejzíre vysvětlíte, že v době největšího růstu socialisté nejen zadlužovali stát, ale přijali i zákony, které zavázali všechny další vlády k neskutečným sociálním výdajům?

3 0
možnosti
VH

Totedyne

21. 9. 2012 17:49
obehraná písnička

Ve skutečnosti se sociální stát, jako produkt všeobecného hlasovacího práva, velmi osvědčil. Bohatnou bohatí, roste střední třída, "socky" sice nemají stále nic, nicméně jejich potřeby nejsou tak drasticky omezovány a nemusí z hladu krást. Pravicová politika vede k opaku.

http://hlavaty.blog.idnes.cz/c/281371/Fatalni-asocialnost-levicoveho-mysleni.html

3 0
možnosti
K

kOBLICH

21. 9. 2012 17:41
Demokracie...

... nemůže existovat jako permanentní forma vlády - může trvat pouze tak dlouho, nežli voliči zjistí, že si mohu dovolit odhlasovat velkorysé výhody na účet státní pokladny. Od této chvíle hlasuje většina vždy pro ty kandidáty, kteří jí slibují nejvíce požitků z veřejných financí. Proto demokracie vždy zkolabuje kvůli nedostatku finanční odpovědnosti... průměrná doba trvání vrcholu velkých světových civilizací byla přibližně dvě století... všechny postupně procházely těmito stádii: od otroctví k víře, od víry k odvaze, od odvahy ke svobodě, od svobody k hojnosti, od hojnosti k sobectví, od sobectví k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti zpět k otroctví.

- Alex Fraser Tytler (možná)

0 0
možnosti
VH

Totedyne

21. 9. 2012 17:54
Re: Demokracie...

Která demokracie, založená na všeobecném hlasovacím právu, zkolabovala na nedostatek finanční odpovědnosti ?

2 0
možnosti
PK

repanak

21. 9. 2012 17:29
Blogger opakuje jen

naivní liberální říkanky, reálný život je daleko složitější. Např. absence podpory rodiny inteligentním způsobem - t.j. především výchovy ne plození a ponechání čistě blogerem opěvovaný čistý trh i v této oblasti povede ještě k větší katastrofě. I takové "kapitalistické" země jako Británie mají třeba na dětském zboží DPH nula, asi vědí proč. Představa, že zrušení sociálního státu zajistí evropskému kapitalismu nový rozkvět je k smíchu. Tím nepopírám nutnost jeho "rekonstrukce".

7 0
možnosti
NK

Nina Krásná

21. 9. 2012 17:56
Re: Blogger opakuje jen

Absolutní blbost. Dokud byla podpora rodiny nulová, Evropa ovládala a kolonizovala celý svět, populace rostla tak rychle, že dokázala osídlit dva jiné kontinenty. Když Evropan zdegeneroval a začal vymýšlet marxistické hovadiny, Evropa začala vymírat. Ani jeden Angličan nemá ani o jediné dítě víc kvůli nulové dani na dětské hadříky - ale celá slavná podpora rodiny přiláká milióny nefachčenků a lumpů z Afriky a Asie. Takže milí socani, vámi vynucenou podporou my platíme akorát statisíce malých Muhamádků (u nás zatím spíš Dežů), to je všechno.

3 0
možnosti
PH

modrénebe

21. 9. 2012 17:26
Sedlák,

když zasadí brambory a má mizernou úrodu, tak se pídí po příčině, ti správní zemědělci zřídí komisi "proč", zařídí dotace, zajistí kontrolu dotací a celý to zastřeší centrálním úřadem a za dva roky zjistí, že to vše nebylo ideálně nastavené a je třeba to zdokonalit. ČEST PRÁCI SOUDRUZI.

1 0
možnosti
K

kaktusak

22. 9. 2012 1:12
Re: Sedlák,

Co do toho pletete soudruhy? Kapitalista se prostě chová tržně. Než aby se namáhal, pohodlně si zařídí dotace.

0 0
možnosti
KZM

Konrád z Megenberku

21. 9. 2012 17:20
Autore v mnohém souhlasím

ale například moje Konzervativní strana má program, který počítá s částečnou účastí státu na sociální politice. A jako konzervativec se k tomu hlásím, protože vždy se bude určitá část obyvatel, která tím, či oním způsobem bude závislá na pomoci druhých, potažmo na pomoci státu. Je samozřejmé, že první sociální síť by měla být vlastní rodina, pak obec či město, soukromé či náboženské nadace, dělnické nadace a jako poslední stát. Stejně jako by stát neměl mít v rukou plošnou sociální pomoc, či pomoc v nezaměstnanosti, ale mělo by to být v působnosti obcí, kde přeci jen vědí lépe co kdo potřebuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.