Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

jamijam

24. 8. 2012 10:34
Ono jde vždycky o míru...

Bojujete za svobodu a svobodu podnikání, no proč ne?

Proč se tedy mohou prodávat cigarety a proč ne třeba marihuana nabo heroin? Vždyť jde o svobodu podnikání!

Když, podle vás se může telefonovat za jízdy, tak proč se tedy nemůže svobodně jezdit na červenou?

Jde právě o to nalézt tu správnou míru svobody

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

24. 8. 2012 10:45
Re: Ono jde vždycky o míru...

opravdu myslíte, že telefonování za jízdy a jízda na červenou snesou srovnání? A marihuana? Ta se např. v Nizozemí běžně prodává. Myslíte si, že škodí více než čichat ředidla běžně dostupná v obchodech?

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

24. 8. 2012 10:33
Vadí - nevadí

Elektronické cigarety mi nevadí, sám je používám a doposud si nikdo z mého okolí nestěžoval, že ho to nějak obtěžuje.

U spotřebitelského úvěru by snad jedině pomohlo stanovení max. sazby RPSN, jinak blbec podepíše cokoliv. nakonec je to jeho věc.

S čím ale souhlasím, je omezení telefonování mobilem při řízení. Když někdy vidím některé řidiče, jak v jedné ruce drží mobil a druhou řadí a řídí a to nemluvím, že nějaký blinkr už nestíhají ani dávat, tak je mi zle. Tito řidiči ohrožují své okolí. Pokud se nepřipoutá a napálí to někde třeba do stromu, tak je to jeho blbost a odnese to jen on sám.

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

24. 8. 2012 10:47
Re: Vadí - nevadí

já Vám rozumím, já viděl řidiče držet v jedné ruce bagetu v druhé kávu, nestíhal nic, ale je to jeho odpovědnost nemyslíte?

2 0
možnosti
PH

petrph

24. 8. 2012 10:29
to je právě na diskuzi

V podstatě je asi správné neomezovat zákony nikoho, pokud ohrožuje jenom sám sebe.Jestli chlastám , tak je to na moje riziko že spadnu ožralej pod stůl nebo vypadnu z okna.Nemluvě o dlohotrvajících následcích chlastání,že. Ale jestli ožralej sednu za volant, tak je asi správný že mi to zákon zakáže,poněvadž v opilosti můžu někoho přejet.

Na diskuzi by třeba mohly být ty záchranné vesty.Jistěže mi  nemůže  nikdo přikázat abych si na plavbu parníkem přinesl záchrannou vestu nebo pás-ale může třeba přikázat majiteli toho parníku aby tam ty  záchranné  pásy byly připravené  pro případ že někdo spadne do vody, nebo se parník potopí.Protože ten dopravce ručí za to že pasažéry doveze v pořádku do cíle.

A i s těmi cigaretami je jistá potíže.Restauratér si může vybrat jestli jeho podnik bude kuřácký nebo nekuřácký,  Ale on by chtěl obvykle oboje-večer pro štamgasty kuřácký,před den pro strávníky a třeba maminky s dětmi "jako" nekuřácký.  Ale to prakticky nejde,ono to tam smrdí od cigaret pořád

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

24. 8. 2012 10:32
Re: to je právě na diskuzi

alkohol prostě za volant nepatří a lidský život nikdo nevrátí o tom žádná. Otázkou je jak moc, každý týden jsem tři dny v Nizozemí kde je 0,02 alkoholu povoleno a nemají s tím problém, je to takové to malé pivo po večeři. Nicméně přesně jak jste napsal je to Vaše odpovědnost. A ten restauratér si právě nebude moci vybrat a to je potíž.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

24. 8. 2012 10:26
tož JIří

karma jak fík ;-D

Vše pro naše dobro!

2 0
možnosti
LP

soudruh Stalin

24. 8. 2012 10:24
Zákaz elektronických cigaret je naprosto logickou obranou

výrobců klasických cigaret. Pokud si prolobují zákaz elektrokouření v hospodách, lidi budou chodit kouřit normální cigarety ven. Pokud se jim to nepovede, budou kuřáci v hospodě kouřit elektronické cigarety a ty klasické si nekoupí. A to, jestli to někomu vadí, nebo ho to pohoršuje je úplně jedno. Politici rádi tabákovým firmám vyjdou vstříc, protože ví, že klasické cigarety dávají práci tisícům lidí, musí se stále vyrábět a distribuovat, zatímco elektronickou cigaretu si každý koupí jednu a jednou za dva měsíce si koupí novou lahvičku s příchutí, jinak nic.

Další věc je spotřební daň a DPH. Elektronická cigareta stojí cca 500-1000 korun, není na ni spotřební daň, plus pár lahviček s příchutí a stát dostane ročně tak pětistovku na DPH, zatímco kuřák klacických cigaret dá státu na daních i desetitisíce ročně.

2 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

24. 8. 2012 10:29
Re: Zákaz elektronických cigaret je naprosto logickou obranou

přesně tak to může a pravděpodobně i je..

Tak jako tak, ať si s těmi zákazy a regulacemi dají pokoj.

0 0
možnosti
VC

vena65

24. 8. 2012 10:17
To máte těžké

Čím dál víc lidí se bojí osobní odpovědnosti jak čert kříže. A převzít odpovědnost za sebe sama? Na koho bychom pak nadávali? Mně na tom těší jenom jedno. Ti co tak horují pro zavádění a dodržování omezujících a nesmyslných zákonů, mají taky někde svou hranici, která dříve nebo později bude překročena. Mně nečiní problém stupidní zákony ignorovat, ale oni s tím svým servilním vykonáváním jakéhokoliv nařízení budou problém mít.;-)

3 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

24. 8. 2012 10:20
Re: To máte těžké

v tom s Vámi naprosto souhlasím. Problém trošku nastává pokud se začne dodržování hloupého zákona vymáhat a sankcionovat. Trochu to smrdí, jenže pokud je to zákon.....:-(

0 0
možnosti
JM

nepohodlný energetik

24. 8. 2012 10:06
Zažil jsem neomalence s el.cigaretou v tramvaji.

Ničím neobtěžuje a nepáchne ? Ani náhodou ! Stačí, že se zpocení lidé neopláchnou a oblažují svou "vůní" celou tramvaj, ještě navíc tenhle exot, který tvrdil, že nekouří a že tohle může, vedle sedící děti ze školy mu nevadily, .takže mi dovolte vyslovit nesouhlas. Stejné omezení pro omezené kuřáky tabákových i ELEKTRONICKÝCH  cigaret. Bez pardonu . ;-O

0 0
možnosti
TS

Fantomazz

24. 8. 2012 10:08
Re: Zažil jsem neomalence s el.cigaretou v tramvaji.

co se odstěhovat někam na sibiř? tam by tě nikdo "neoblažoval" ničim. Zvaž to.

7 0
možnosti
JM

honza271

24. 8. 2012 10:00
Do vany v záchranné vestě

Do vany v záchranné vestě, to je dobrý nápad.

Musím říct že nesnáším zakouřené hospody a proto se jim vyhýbám. Co však nechápu je zákaz elektronických cigaret. Když už se kuřák rozhodne šetřit sobě a druhým plíce a investuje do elektronické cigarety, tak ho snad budu alespoň tolerovat. Mě nevadí když někdo kouří, pokud při tom nečoudí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.