Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrajana

17. 9. 2012 7:59
Naši mafiáni mají vždy ušlechtilé motivy

Třeba svobodu a lidská práva.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 9. 2012 13:45
tak ale když už se stát stará,měl by za to být zodpovědný

O to jde-buď a nebo. BUď tedy nechá stát všechno na občanech ať se vše zařídí sami, ale pak ať jsou daně minimální. A nebo tedy jsou daně vysoké-ale pak ať se tedy stát "stará a zodpovídá "-a občanovi zbyde starost jak na ty daně vydělat-a ještě mu něco zbylo...

Současný případ s pančovaným alkoholem je přímo vzorový-jedna věc je pančovaný nelegálně prodávaný alkohol-to by měla být věc policie-ta by měla viníky brzy pochytat. Ovšem věc druhá je zákaz prodeje alkoholu v legálních prodejnách. Při té výši daních které na to stát vydal, nejen DPH ale i spotřební dani na alkohol nedává stát vlastně žádnou jistotu, že jím deklarovaný a vysoce zdaněný alkohol v legálních obchodech  je zdravotně nezávadný. A v prvním výskytu rizika zakáže i jeho prodej....Za co vlastně ti legální prodejci tu daň státu platí?

"Za co panebože za co.....

1 0
možnosti
JK

pesimistka7

16. 9. 2012 12:17
Jenomže nejsme všichni stejní, že?

Bohužel máte lidi typu: "mě se to stát nemůže", "věřím svému hospodskému" atd. Mnoho jich bude "po bitvě" vykřikovat "já jsem to říkal" a nadávat nahoru, ruku v ruce s těmi, co přece "nepijí to, co ty socky" (+ ti co okamžitě řvou o totalitě u čehokoliv, "z principu"). Já vidím plošný zákaz jako jediný možný krok, nejrychlejší, bohužel čítající pro některé jistá omezení, holt nemáme na čele napsáno zodpovědný/nezodpovědný. Btw. kdo se rozhodne sám nepít po nějakou dobu, tomu ovšem nějaká částečná prohibice může být šumák, že? 

Nyní, když už se vyšetřily konkrétní značky (a řekla bych, že díky práci policie celkem rychle, ale policii nikdo chválit samozřejmě nebude, prototže to zde není zvykem...) Teď je na čase zvážit další postup, povolovat třeba dražší značky, ale také dělat neohlášené kontroly, protože ačkoliv Vy možná předpokládáte, že každý přece ve vlastním zájmu zlikviduje možné zdroje jedu, já bych tolik důvěry do obchodníků nevkládala.

2 0
možnosti
J

jupp

16. 9. 2012 12:49
Re: Jenomže nejsme všichni stejní, že?

Nerozumim.

Prirodni selekce funguje spolehlive, pokud se ji necha prubeh. Vyjmuti nekvalitnich jedincu z chovu praktikuje kazdy pestitel. V tomto pripade, konzumace methylu, je minimalni riziko, ze rizikovy jedinec zabije nebo vazne poskodi nevinne nebo nezucastnene. Naproti tomu pod vlivem alkoholu dochazi na silnicich k tragediim ve vetsim poctu ....

0 0
možnosti
J

jasnavec

16. 9. 2012 12:10
Česká republika je jedna velká ředitelna.

A už mně z tohou koukání na ředitele bolí oči.:-(

1 0
možnosti

troublemaker cz

16. 9. 2012 12:02
Karma a

R^R^R^.

0 0
možnosti
L

Lusms

16. 9. 2012 11:38
Jacob

Až kromě zodpovědnosti, kterou máte sám za sebe, budete mít i zodpovědnost za někoho na kom Vám záleží pak věřte tomu, že změníte názor. I kdyby jste byl génius, nemůžete vše osobně ověřit zda je košér. Proto máme regulace v některých oblastech. Váš kapitán taky důvěřuje, že obchodník dodávající potraviny na jeho loď, je solidní a na solidnost obchodníku dohlíží nějaký regulátor. Nebo si váš kapitan ověřuje kvalitu potravin, paliva, zdravotní schopnost posádky apod.

6 0
možnosti
X

xychteen

16. 9. 2012 12:06
Re: Jacob

Mezi rozumnou cílenou regulací a nesmyslnou plošnou buzerací je ale jistý drobný rozdíl. A váš příklad s kapitánem je taky docela dobrým během proti vidlím - zodpovědný kapitán si to pochopitelně ověřuje. A určitě si po letech praxe dokáže vybrat dodavatele potravin i paliva a odhadne, ve kterém přístavu nemá najímat posádku.

1 0
možnosti
Č

českej.venkovan

16. 9. 2012 11:22
..ono to neí tak dlouhy kdy se tada debatovalo....

..o tom ..že nafukování poťových balonků jepro děti mladší dvánacti let nebezpečné a je třeba to zakázat......

1 0
možnosti
N

normoš

16. 9. 2012 11:15
Tak ať mě stát neokrádá.

Stejně tak, bych neměl očekávat od státu, že mi najde zaměstnání,

postará se mi o důchod, zaplatí mi studia. Podobně by se stát neměl

starat o staré rodiče, je ostuda, pokud se o ně nejsou schopni či

ochotni postarat jejich děti.

Tak proč platím platím všechny možné daně.Už toho mám dost ,odevzdávat víc jak půlku platu,kterou se mi laskavě rozhodl dát zaměstnavatel za mou práci a pak poslouchat keci,že se mi stát nepostará o nic.

2 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

16. 9. 2012 11:17
Re: Tak ať mě stát neokrádá.

máte naprostou pravdu, proč platíte více než půlku své mzdy státu, když si musíte stejně vše zaplatit znovu.

1 0
možnosti
MO

mountbiker

16. 9. 2012 11:05
A co lidé, ktří nejsou informováni, ty necháme otrávit ?

Můj kamarád jezdí léta na ryby - čtrnáct dní bez televize , rádia a civilizace - sám na svojí chajdu. Jeden příklad za všechny. Ale podle vás je vlastně nezodpovědnej, že ? Takže kdyby se otrávil po návratu z dovolený, tak si za to vlastně může sám... logicky ...

3 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

16. 9. 2012 11:08
Re: A co lidé, ktří nejsou informováni, ty necháme otrávit ?

A JAK VAŠEMU KAMARÁDOVI POMŮŽE PROHIBICE, KDYŽ MÁ LAHEV NA CHATĚ?????

0 0
možnosti
PV

agent654321@seznam.cz

16. 9. 2012 10:58
Vaše řešení počítá s předpokladem,

že jsme národem vzdělaných, rozumných a odpovědných lidí. Dovolte, abych se zasmál ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

16. 9. 2012 11:00
Re: Vaše řešení počítá s předpokladem,

pak mi dovolte abych se zasmál nad vyhlášením prohibice, ze stejných důvodů, které jste uvedl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.