Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

ahaswer

23. 8. 2012 17:01
Máte pravdu

Stopa "profesora" v dějinách tohoto státu a ekonomické oblasti je nesmazatelná,je je jaksi poznačená blátem a hnojem.Zavedl věci nesprávné a nebo naopak nezavedl věci nutné a potřebné.

Mezi nesprávné řadím sociální systém zavedený za jeho vlády ministrem Vodičkou-už jen to samo o sobě je doživotí.Zavedl nesmyslně složitý a zoufalý daňový systém,neboť ve své ješitnosti odmítl poučení z fungujících systémů jinde.

Nezavedl včas příslušné právní doby pro bezprecedentní transfer majetku a umožnil obrovské rozkrádání a nastartoval loupežení z bílého dne.Nezavedl včas deregulaci nájemného,blokoval přenosy pravomocí na nižší správní celky.

To je jen náznak "pozitiv" vámi vychvalované činnosti "profesora",jehož zavádění dřevního kapitalismu je klasickou ukázkou škodlivosti činnosti samolibého politika,kterému je umožněno bez korekcí realizovat jeho pokřivené ego.

Pokud toto je podle vás poslední správný politik,tak je opravdu škoda,že nebyl poslední tak špatný.

3 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

23. 8. 2012 22:50
Re: Máte pravdu

ano, stejně tak bych Vám mohl napsat co udělali či neudělali další premiéři. Nicméně Václav Klaus byl a je z nich nejvíce kompetentní. A nezapomeňte, jedinou konstantou v dnešním světě je změna :) Hovoříme o době před mnoha lety a po boji je každý generálem a také kdo nic nedělá nic nezkazí. Pěkný večer.

0 0
možnosti
H

hovn

23. 8. 2012 15:52
Hemerle já vás chci

hned za premiéra, jenom se mi musíte hlavou zaručit, že vaše recepty budou na stopro fungovat. To by bylo asi vykrucování.

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

23. 8. 2012 22:46
Re: Hemerle já vás chci

OK beru Váš hlas, fungovat to bude, ale samo! ,Stačí se do toho nenabourávat věřte mi. :-)

0 0
možnosti
K

KJV

23. 8. 2012 13:49
Idealizace volného trhu je utopie

Vaše idealizace volného trhu je nereálná, stejně jako idealizace čistě plánovitéhoho hospodářství. Oboje způsobilo katastrofální následky. Trh je něco, jako dobrý sluha, ale zlý pán. Bez rozumného využívání a regulace trhu to prostě nejde. Tím nechci tvrdit, že naši vládní politici nejsou diletanti.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

23. 8. 2012 13:17
V podstatě ano.

R^

1 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 8. 2012 10:20
Je zajímavé, jak krásně nadáváte panu Nečasovi a jeho vládě

Škoda, že za skutečnosti, které nastaly dávno před sestavením této vlády (např. fotovoltaika), případně vůbec nenastaly (ČSSD propagované šrotovné).

   Ani evropské dotace nejsou výmyslem této vlády. Ba ani výmyslem českých vlád obecně. Jedná se o praxi EU, která trvá ještě z dob Evropského společenství.

   Ale nadáváte opravdu kvalitně, to musím uznat.

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

23. 8. 2012 10:25
Re: Je zajímavé, jak krásně nadáváte panu Nečasovi a jeho vládě

tak to není, nadávám na vládní politiky (tak jak je v titulku) kteří se nustále nabourávají svými nápady do tržní ekonomiky. Myšleni jsou nejen ti dnešní a nejen ti v české republice. A opravdu, na pana Nečase nadávám nejvíc. Zvedat daně a podobné kroky u levicových vlád očekávám  a  chápu z čeho pramení. To co však předvedla tato vláda je neuvěřitelné. A co Vy si myslíte o dotacích mezd problémových podniků? A řekněte, kdo to vymyslel?

6 0
možnosti
ZK

FankaaTonka

23. 8. 2012 10:05
Autor nějak nepochopil,

že to byl Václav Klaus, kdo tu bídu začal. Kdo udržoval bankovní socialismus a ředitelé bank půjčovali přátelům pana Klause a jejich přátelům na neživotaschopné projekty či přímo tunely nikoli na základě ekonomické analýzy, ale na základě telefonátu a přání pana premiéra. Byl to Klaus za potlesku směšně patolízalských novinářů a komentátorů, kdo tu zavedl parodii na stát s tržní ekonomikou, standardním podnikatelským a politickým prostředím. A kdo dodnes namlouvá Čechům něco o jejich výjimečnosti a neomylnosti.

4 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

23. 8. 2012 10:19
Re: Autor nějak nepochopil,

myslíte, že Václav Klaus byl ten kdo narušoval trh a podnikání svými zásahy, myslíte, že on byl tím kdo seděl a vymýšlel nové a nové regulace a nařízení? Myslíte, že to byl on kdo prosazoval dotace? Velice se mýlíte, za neutěšený stav ekonomiky a celého prostředí tento člověk zcela určitě nemůže.

2 0
možnosti
A

Alergik_new

23. 8. 2012 10:00
Autor by si měl zjistit alespoň základní údaje.

Václav Klaus bohužel udělal mnoho zásadních chyb. Ne ty, které jsou neustále vykřikovány, al e o to jsou horší. Vytvořil důchodový systém o kterém musel vědět, že je dlouhodobě neudržitelný (ostatně to věděli už i komunistické vlády před 89). Daňová progrese za něj byla nejvyšší.

Šrotovné v ČR nikdy nebylo.:-/

2 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

23. 8. 2012 10:22
Re: Autor by si měl zjistit alespoň základní údaje.

důchodový systém tady již byl to za prvé. Za druhé samotný Václav Klaus mohl realizovat jen ty změny, které mu umožnila koalice, nevzpomínáte? A za třetí, šrotovné a ostatní stupidní podpory a zásahy i celé vyjádření k vládním politikům, vnímám v rámci celé socialistické EU. A to, že nebylo u nás neznamená, že je ve své podstatě nesmyslem.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS