Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

20. 8. 2012 22:52
Západ násilí v Sýrii vyprovokoval

a zafinancoval.

Cílem je jako obvykle instalovat loukový režim.

0 0
možnosti
MR

iluminat

20. 8. 2012 20:14
jenze.....kdyz nekdo pujde do Syrie

a budeli to ONU, tak to bude takova ozdoba jako na vanocnim stromecku, a bude to muset byt zase ten zapadni OTAN, tak vsichni ti co dnes rvou o pomoc povstalcum, budou plivat na USA. Taktez se nic nezmeni, nanejvys k horsimu. Jako v Lybii. Ale tam uz se nechce nikdo koukat, co?

A ti povstalci jsou cokoliv, jen ne demokrate. A ta nejde vyvezt ani naordinovat. K te se musi kazdy propracovat sam, nas to stalo mnoho krve a prace, a jakkoliv to zni cynicky, oni se musi propracovat take. To NEJDE nikoho naucit.

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

20. 8. 2012 14:49
Velmi dobře napsané !!!

R^[>-]

0 0
možnosti
TP

assco

20. 8. 2012 12:37
Pseudohumanisté všech zemí světa, proberte se!

Ptám se vás jak se výraz "pseudohumanisté" snese s motem Vašeho blogu: " Vadí mi, pokud se na místo argumentace dehonestuje autor myšlenky, nebo je označen za extremistu.", když je zjevně dehonestující... Zjevně by stálo za to se nad prezentovanými postoji zamyslet, je poněkud hloupé když si tak příkře protiřečíte....

3 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

20. 8. 2012 12:42
Re: Pseudohumanisté všech zemí světa, proberte se!

právě naopak, nemám dojem, že bych si protiřečil. Pokud ti samí lidé, kteří protestují, zůstávají neteční v případě toho co se děje v Sýrii i k postupu OSN pak se opravdovými humanisty nazývat nemohou. V této souvislosti hovořím o pseudohumanistech. Jinak jak jste si jistě všimnul, nenapadám jejich názor ani to, že se zastávají odsouzených členek kapely. Napadám fakt, že tento prostestující svět nechává chcípat lidi v Sýrii bez prostetu.

0 0
možnosti
J

jupp

20. 8. 2012 12:05
Svet se situaci v Syrii intensivne zabyva.

Nejsou snad na serioznich zahranicnich stanicich jedine zpravy, ve kterych by se neprobirala situace v zemi.

Problem UNO je, ze Cina a Rusko drzi nad Asadem ochrannou ruku a vetuji jakoukoli politickou iniciativu, ktera by mohla ohrozit syrskou vladni garnituru. A NATO bez mandatu OSN zasahovat vojensky nemuze.

Kofi Annan vzdal, protoze nedokazal zmenit postoj Ciny a Ruska.

NATO a EU zatim mohou pouze pomahat uprchlikum, coz se deje. A ano, nejsem spokojen s (ne)cinnosti ceskeho ministra zahranici ( i kdyz snad je mozne, ze se angazuje tise v zakulisi, ale neverim tomu, nejde tam o katolickou cikev).

A mezi monstrprocesem proti Pussy Riot a postojem Ruska v syrske obcanske valce je spolecna necivilizovanost a neprimerenost.

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

20. 8. 2012 12:36
Re: Svet se situaci v Syrii intensivne zabyva.

jistě i OSN i zbytek světa, výzývá k ukončení násilí.

Problém není kdo kde drží ochranou ruku, problém je nezájem veřejnosti.

0 0
možnosti
MR

Rupert

20. 8. 2012 12:00
Někteří lidé jsou stejní

Vždycky zpozorním když někde zahlédnu slovo pseudohumanismus. Obyčejně následuje multikulti, sionismus, homosexualita, pravdoláskařství a ještě mnoho dalších  Nějak se ty články a různé příspěvky podobají jeden druhému a jen mírou vulgarity se liší. Někteří lidé nechtějí vidět tu obrovskou míru solidarity napříč kontinenty s těmi, kdo pomoc potřebují. Jak snadné je napsat,"pomáhají kvůli ropě a jinému nerostnému bohatství, politickým a čert ví jakým zájmům. Případ těch bláznivých holek je stejný. V zemi kde se před nedávnem bouraly chrámy, zavírali věříci a kněží, kde ateismus byl státním náboženství, kde většina to dobře pamatuje, je takový rozsudek opravdu odsouzeníhodný. Dle mého názoru.

7 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

20. 8. 2012 12:38
Re: Někteří lidé jsou stejní

máte pravdu, rozsudek v Rusku je pravděpodobně odsouzeníhodný, nezájem o situaci civilistů v Sýrii je však odsouzeníhodný zcela jistě.

0 0
možnosti
JH

bednarik62

20. 8. 2012 11:48
Již vícekrát

se konstatovalo, že OSN je akorát bezedná studna na už biliony dolarů a efekt nula, žlab pro žvanily. Ovšem do války v Sýrii nikdo rozumný nevkročí, tak jak protiprávně vstoupili v Líbyi a Egyptě--- co to přineslo -- jen zhoršení situace, mnohem větší nepořádek, více vražd, korupce a závazků k iránským hybatelům lidských dějin. Jsou-li takoví politici, kteří argumentují zoufalou přelidněností naší těžce zkoušené planety, nesmiřitelností a stále sílící agresivitou islámu, pak smrt pár stovek bratrů šiitů nebo bratrů sunnitů == písek rozlehlých pouští nezmění v žírné lány kukuřice.

A hlasy na obranu ruských vulgárních feťaček-- je pouze nemoudrá snaha polozapomenutých se zviditelnit.

2 0
možnosti

martin013

20. 8. 2012 11:47
Jednoduché vysvětlení

Podám vám naprosto jednoduché vysvětlení. V případě Pussy Riot je situace naprosto přehledná. Tři cérky si trochu po punkersku zařádily v pravoslavném chrámu a policie je sebrala. V normální demokratické společnosti by vyfásly buď pokutu za veřejné pohoršení, případně nějakou podmínku. V Rusku dostaly dva roky natvrdo. V jejich případě se nejedná o žádné velmocenské zájmy. Naproti tomu v Sýrii lze mnohé velmocenské zájmy vystopovat. Kromě toho je tam situace dost nepřehledná na to, dělat o ní nějaké silné názory a závěry. Rozsahem katastrofy pro konkrétní lidské osudy jde naprosto samozřejmě o nesouměřitelné záležitosti. Vy kritizujete nějaké nekonkrétní pseudohumanisty. Nemyslím si, že situace v Sýrii je jim úplně jedno. Pro ně je prostě mnohem přehlednější kauza Pussy Riot. A to bude asi celé.

1 0
možnosti
J

jupp

20. 8. 2012 12:15
Re: Jednoduché vysvětlení

V pravnim state by se vytrznosti tri zpevacek v kostele urcite nezabyvala mocenska spicka. To je ten vlastni skandal. Nedovedu si predstavit, ze trakovouhle prkotinou by se zabyval TGM, Churchill, de Gaule, Adenauer nebo treba Kennedy. Putin je sice na koni a budi strach, ale respekt si timto procesem prohral.

1 0
možnosti
P

pesimistafurt

20. 8. 2012 11:06
znáte ten vtip o bačovi, co obchází chalupu

a vidí v posleli svou ženu s cizím chlapem a říká: Odtud to tak vypadá. Stejné je to s protesty celého světa proti podle ruských zákonů správného rozsudku proti výtržnicím (nechci být vulgární) Prstíčkem se škrábe, až se někdo najde. Dcera žije leta v Anglii a tamtí zprávy o tom nic neví.

1 0
možnosti
TH

Gmurr

20. 8. 2012 10:46
to jste tu "medialni masaz " nepochopil

ono jde opravdu o Putina. Proto je to tak zasadni.

3 0
možnosti
MB

mbem

20. 8. 2012 10:53
Re: to jste tu

Imho to není ani tak o Putinovi (netvrdím, že to o něm není vůbec), jako spíš o překročení nějaké hranice. Trochu mi to připomína případ řidiče Smetany, který při svém protestu také překročil hranici, když ničil majetek. Určitě bych nechtěl nikomu upírat svobodu slova a také neschvaluji dva roky na trvdo. Ale nemyslím si, že pokud někdo protestuje, vše ostatní má jít stranou.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.