Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

3. 7. 2012 11:57
v případě ČD jste asi vedle

Sice  mají  možná špinavé zastaralé vlaky a mizerné služby,a dokonce je stát musí na vybraných tratích dotovat-ale to kupodivu jen a jen z toho důvodu, že o provoz na těchto tratích žádná konkurence- a to dokonce bez státních dotací zájem jezdit nemá.

Řekněte Jančurovi ať obsadí všechny tratě, do všech Horních Dolních po republice a provozuje si tam bez státních dotací pro něj ziskovou dopravu. A celé ČD se můžou zrušit a stát i kraje ty peníze na dotace ušetří :-)

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

3. 7. 2012 12:08
Re: v případě ČD jste asi vedle

rozumím Vám, otázka je, zda stát, potažmo daňoví poplatníci, skutečně MUSÍ dotovat vybrané trati. Pokud je železniční doprava na těchto tratích neefektivní, a to i pro privátní firmy, je jistě lepší, pokud tento prostor vyplní např. soukromý autobusový přepravce. Skutečně je někdy výhodnější a komfortnější autobusová přeprava, v rozsahu minibusu a jistě je i flexibilnější.

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 7. 2012 12:28
Re: v případě ČD jste asi vedle

Tak ono dneska už  i většina těch busových spojů do Horních-Dolních jsou dotované, takže je to praš´t jako uhoď.-čili soukromý autobusový dopravce to sám a bez dotace většinou nevyplní. Ale jistě že by se to dalo zefektivnit, že by stát vyhlásil výběrové řízení na tu a tu dotovanou trať, a napsal si přesně podmínky, které musí výherce splnit, třeba které zastávky (obce) má zajišťovat, kolikrát denně má jezdit, kolikrát třeba o víkendu, kolik tak průměrně tam bude jezdit lidí (je asi v porovnání vlaku a busu rozdíl jestli jich bude 20,60 nebo 300).A kdo by se přihlásil,garantoval že ty podmínky splní a požadoval nejnižší dotaci, tak by tu trať a dotaci dostal. A byla by jeho věc, jestli to jezdí s vlakem ,autobusem, parníkem nebo třeba s vzducholodí

Samozřejmě druhá věc je pak garance dodržování garancí těch služeb.Jedna věc je třeba zdražování jízdného (bez konkurence),omezování těch spojů,atd. Nakonec by se mu mohlo povést,,že by třeba vůbec nikoho nevozil,ale dotace by dostával.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.