Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

BingoXX

3. 7. 2012 16:40
přečtěte si knihu

GLOBALISACE A KRIZE, přemýšlejte nad jejím obsahem a když ho pochopíte, tak nebudete pak psát takové blbosti

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

4. 7. 2012 12:37
Re: přečtěte si knihu

děkuji za nabídku doporučené literatury, nicméně přečtení jakékoliv knihy nezpůsobí, že voda poteče do kopce a daně způsobí ekonomický růst.

1 0
možnosti
PH

petrph

3. 7. 2012 12:33
to je podivná argumentace

Přeci tvrdit, že při zvýšení přímých daní si podnikatel to zvýšení daní může vždy  promítnout do zvýšení cen je zcela chybné, jako nyní nenaplněný předpoklad, že pří zvýšení DPH prostě erár vybere automaticky o to více. I pro to navyšování cen platí ekonomické zákony, prostě pokud ten podnikatel zvýší ty daně až moc, tak neprodá ,. I třeba proto, že na trhu je konkurenční zboží z dovozu ze zahraničí, kde tak vysoké přímé daně nemají

 

Buď jak buď, takto se dá zdražovat pouze zboží, které si koncový zákazník kupovat musí a bez nich se neobejde-a není ani velká konkurence (nebo existují ilegální dohody o společném nárůstu cen) -třeba základní potraviny, léky, energie,  benzín, a podobně)...V jiných případech prostě podnikatel zjistí, že tu cenu zvýšit nemůže a musí si tedy o tu daň snížit svůj čistý zisk...Dá se to sice řešit  třeba tím že odejde do daňového ráje,ale to už jsme zase trochu jinde..

1 0
možnosti
H

Host8

3. 7. 2012 12:36
Re: to je podivná argumentace

Kypr jako daňový ráj krachuje. Žádá EU o pomoc. Jinými slovy - země které platí daně mu mají, obdobně jako Řecku darovat peníze, protože on si je ve svém příkladném ráji nevybral.

1 0
možnosti
JZ

qqx

2. 7. 2012 23:16
Je to dobré řešení,

bude to stát hromadu peněz. Do dneška jsem netušil, že mají odbory tolik peněz k profinancování tak grandiózního plánu...

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 7. 2012 20:38
Zrušení dotací pro soukromé firmy je neprůchodné.

Vždyť Kalouskova vláda je tady právě od toho, aby toto přerozdělování zabezpečila. Kapitalismus bez státních dotací totiž nefunguje. Co tedy zbývá jiného, než zvýšit přímé daně?

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.