Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pseudohumanisté všech zemí světa, proberte se!

mediální trachtace, která se ve světě strhla po odsouzení členek skupiny Pussy Riot nemá obdoby. Protestuje celý svět a všem leží dva roky odnětí svobody na srdci.

Nepřísluší mi posuzovat relevanci trestu a v podstatě nejsem ochotný si cokoliv o tomto tématu nastudovat, ostatně celý pohled na evropský právní systém je mi k pláči. Zmetek z Norska, který postřílel sedmdesát nevinných lidí, si v klidu a zdraví užívá vazebního života a medializace místo toho, aby smrděl dva metry pod zemí. A o lidských právech na východ od nás, už vůbec žádné iluze nemám.

Co mě, ale dokáže fakt nadzvednout je mediální masáž, která se k celému případu Pussy Riot strhla. Kdekdo protestuje a dokonce se v rámci této mediální žranice zavádí pravidlo, kdo nechrochtá s námi, chrochtá proti nám. Jak jinak si vysvětlit článek pana Fendrycha, který nese titulek „Klaus mlčí k Pussy Riot, podporuje Putina“. Ztratil snad autor článku zbytek rozumu či funkce jeho mozku byla ovlivněna nejteplejším dnem v roce? Chtělo by se mi napsat „Pan Fendrych mlčí k masakrům v Sýrii, podporuje vraždění“, nicméně nejsem magor, který by se pouštěl do podobných konstrukcí.

Ptám se, jak moc vás všechny trápí rozsudek nad třemi mladými lidmi, kterým zcela jistě negativně změní život, a jak vás trápí denně masakrovaní civilisté v konfliktu v Sýrii? Těm se život nezmění, již jej nežijí. Co potřebuje svět k tomu, aby začal protestovat, fotky zohavených mrtvých dětí? Je to daleko? Je to o 500 kilometrů dále, nežli do Moskvy. A nejsou to tři lidé na dva roky odsouzení, ale již dvacet tisíc mrtvých.

Kolik organizací a kolik „celebrit“ protestuje, kdo se snaží těmto lidem pomoci? Jistě, chápu, je to mimo sféru zájmů velmocí. Co ale nechápu je, proč je to mimo sféru zájmu „humanistů“ protestujících proti rozsudku nad Pussy Riot.  A co udělala OSN? Poslala do země své pozorovatele, kteří pozorovali vraždění a zvěrstva a dnes je opět stáhla a dál nepodniká nic. Na co tedy používá vybrané finanční prostředky na konference o zelené planetě či na summity o změně klimatu?

Povstalci a vládní vojska ať se klidně postřílí, to není náš problém, to je způsob řešení, který si sami vybrali, a zejména je to vnitřní záležitostí Sýrie. Ale co ti nevinní lidé, kteří jsou vražděni. Je zde OSN, je zde NATO, je to opravdu tak velký problém vytvořit v Sýrii demilitarizované pásmo, kam by se mohli uchýlit a zachránit sobě a svým nejbližším holé životy. Ptám se tedy vás, protestující humanisté, celebrity, politici, manipulátoři davu a novináři: Jak by bylo vám, kdyby vám někdo vraždil rodinu a světová veřejnost vynakládala tak velké úsilí k záchraně tří lidí před dvěma roky vězení?

Žádám vás všechny výše jmenované, žádám vrcholné představitele této země zejména ministerstvo zahraničí, vynaložte své úsilí na pomoc těmto lidem. Po odchodu pozorovatelů OSN se situace velmi zhoršuje, a v rámci každé pomoci platí, kdo rychle dává, dvakrát dává.

Jistě, na světě je dnes a denně pácháno obrovské množství nespravedlivosti a krutosti a nelze vše vyřešit. Nicméně platí, že ten kdo má moc něco změnit, má v tomto případě povinnost věci změnit a vraždění civilistů zastavit. OSN byla založena právě za tímto účelem, ve kterém tak tristně v případu Sýrie selhala. Pro mne je to zbytečná organizace, která mrhá veřejnými prostředky určenými na pomoc ohroženým lidem. Byrokraté z OSN prožírají na summitech naše peníze v kaviáru, zatímco ti, kteří je potřebují, umírají.

Autor: Jiří Hemerle | pondělí 20.8.2012 10:10 | karma článku: 32,83 | přečteno: 2566x
  • Další články autora

Jiří Hemerle

Dnes naposledy píši na tomto serveru svůj blog.

Rozhodl jsem se odejít tam, kde zůstala svoboda rozhodování. Respektuji právo provozovatele serveru iDnes, provádět jakékoliv změny.

6.10.2012 v 17:52 | Karma: 36,58 | Přečteno: 3230x | Diskuse| Ostatní

Jiří Hemerle

Střelba na prezidenta, po stopadesáté....a asi ne naposled.

Tak jako je neuvěřitelná událost sama, stejně těžko uvěřitelné jsou konspirační teorie některých kolegů blogerů v jejich článcích. Myslím, že je zbytečné hledat za oním incidentem více, než tam skutečně je.

30.9.2012 v 14:44 | Karma: 22,32 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Ostatní

Jiří Hemerle

Chcípneme na budování sociálního státu!

Podle posledních průzkumů volebních preferencí levicoví voliči, se svou omezenou schopností rozlišit mezi příčinou a důsledkem, opět naskakují na nereálné a populistické sliby svých idolů.

21.9.2012 v 16:02 | Karma: 32,88 | Přečteno: 1835x | Diskuse| Ostatní

Jiří Hemerle

Kdo chce vidět Idiota, nechť se dostaví do ředitelny.

Myslím, že o vyhlášení prohibice a o jejích dopadech bylo napsáno mnoho. Většina článků řeší vztah státu a občana. Dovolím si tedy, podívat se na tuto kauzu trochu jiným pohledem.

16.9.2012 v 10:24 | Karma: 31,05 | Přečteno: 2391x | Diskuse| Ostatní

Jiří Hemerle

Do vany už jen v záchranné vestě?

Naši zákonodárci se opět předhání v předkládání zákonů, kterými nám regulují život, omezují nám svobody, a to vše pod zástěrkou péče o naše životy a konání dobra. Pravděpodobně se domnívají, že jsme stádo nesamostatných bytostí, jejichž kroky je potřeba regulovat, řídit a kontrolovat.

24.8.2012 v 9:48 | Karma: 43,88 | Přečteno: 8067x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.